När man blir inbjuden av kommunen att vara med i en tävling som går ut på att laga mat på gammal mat så är jag den första att nappa. Tyvärr var intresset svagt för de privata näringsidkarna så det blev en intern kamp mellan mig och en kollega mot vår chef. Två mot en är väl rättvist? Dock hade chefen lite försprång och visste vilka ingredienser vi skulle få. Det är klart tufft att laga 50 smakportioner på en timme av på förhand okända ingredienser och med bara två kokplattor att tillgå. Vi svängde ihop tortellini (färdiga)med pastasås på pepparost, blomkål och sparris, en syrlig rotfruktswok och salsa på avokado, gurka och paprika. Blev okej. Efter omröstning stod vi lika med chefen så det hela fick avgöras med en klassisk potatis på sked stafett som vi vann!

Eftermiddagen spenderades i sadeln, en av hyresgästerna lånade gill så red jag Yolo. Längre runda idag än de andra gångerna och motorstopp på vägen hem, men får väl se förbi det med tanke på hur schysst hon är.

Kommentera

Publiceras ej