Härlig dag, att starta med dressyrpass på fältet för att sedan roadtripa för några timmar över bron är inte fy skam. Fick ätit världens märkligaste räkmacka på en sunkig pub i Danmark. Två rostade mackor, en paket smör, ett shotglas med majonnäs och en skål räkor... Bara att se till att göra sin egen kreation! Gjorde dessutom tabben och beställde vitt vin, det ska man inte göra på ett sådant hak utan att specificera lite mer. Husets vita ligger ohyggligt nära Rebenschopen i kvalitét, det är inte fantastiskt så mycket kan jag säga.
 
Efter några timmar i moderlandet kom vi hem med en bag in box med Lindemans chardonnay (förhoppningsvis bättre än pubvinet) lite fulwhiskey, Vermouth och två mangos. Och fläsksvålar, och sky och rökt skinka. Ja grisdelar helt enkelt.
 
Nu spenderas lördagen här hemma i lugn och för min man är lite krasslig trots nyponsoppkur. Det är nog bäst att vi ägnar oss åt enbart lugna aktiviteter som cheesecakeätande.
Eller Alla helgona middag, vad som nu passar bäst. Jag fick en julblomma av syster så vi tar inte så hårt på formen. Jag gick lite all in på den här middagen, antagligen för att jag saknar köket lite nu när jag bara sitter i skolbänken. Fick dessutom för mig att jag skulle klä upp mig i alldeles ny klänning med pärlor, så kanske lite overkill för en vanlig fredagsmiddag.
 
I vilket fall som blev det mat, dessutom ganska god mat.
Till förrätt körde jag en dubbel, palsternackssoppa med citronolja från Gunnarshög tillsammans med en sallad på kokta rödbetor, getost och honungsrostade pumpakärnor. Fantastiskt! De honungsrostade pumpakärnorna var en höjdare, krispiga med lätt sötma och sälta. Mums!
 
Till huvudrätt gjorde jag min lätt uttjatade lax, lättrimmad med socker,salt, koriander och ingefära, till denna serverade jag gyllene saffransås, sparrispotatis, sharonfrukt och broccoli.. Rena och goda smaker. 
Vi avslutade med frozen lemoncheesecake, toppad med lakritssås. Sådan på tub, som stelnar när man häller den på något kallt. Väldigt effektfullt! Gott med det syrliga ihop med lakritsen, tyvärr tog jag inte fram den i tid, eller rättare sagt jag serverade den för tidigt för att mina ena gäst (Hanna) skulle börja jobba nio och jag tyckte minsann att hon förtjänade efterätt. Så den var lite i hårdaste laget när vi nu skulle äta den.
Känns som att jag fick ihop en fräsch och välkomponerad meny, mat är underbart!
 
Jag har kasnke inte riktigt fått tummen loss att börja att skriva på remissen till kostpolicyn, men på söndag kanske? Har faktiskt haft mycket viktigare saker för mig, såsom att... ehh. ja jag har faktiskt städat och gjort dessert till ikväll.
Yolo blev chippad helt enligt planen, hon blev dock djupt förolämpad när han drog av en tuss av hennes svans och det blev inte bättre av att han körde en kanyl med chippet rakt in i halsen på henne några minuter senare. Men jag tror inte att hon kommer att anmäla, känns som att hon släppte den där incidenten ganska snabbt!
Så nu ska papperna skickas in sedan är hon också en riktig häst som Patrik beskrev det.
Gill tömkörde jag innan hovis kom, vi har börjat arbeta med lite sidvärtes på töm nu, det är mer än en gång Gill väljer att gå uppåt istället för åt sidan. Men när hon väl gör rätt får hon massor av beröm. Det är så fantasiskt härligt att se hästarna från marken och speciellt när man kan börja reglera dem på annat vis än bara öka och minska tempo. Hon kan verkligen samla ihop sig fint stundtals, men får hon välja själv går hon helst med huvudet i marken och letar gräs. Dessutom blir ju även jag lite rastad när jag arbetar på töm, vilket behövs eftersom jag inte kan förmå mig att sätta på mig löparskorna och ut och springa. Skäms på mig!
 
Ikväll ska jag leka med lite halloween-tema för maten och jag hoppas att det blir så bra som jag tänkt!