Många bud, jag har många i ryggen som inte tycker att jag ska ge upp, definitvt inte sluta rida och helst inte ge upp Bunnie. Min kurstränare rekomenderar naturpreparat och jag sitter och läser på.
Men min magkänsla då? Jag vill rida nu, jag vill fortsätta att utvecklas och inte dra runt på "skräp" , då kan det lika gärna vara. Jag känner inte heller att jag har lust eller råd att skaffa en ny fin häst, jag har definitivt inte ork att åka på en smäll till.
Ta föl då? Ja, jo, men vad ska jag göra längs vägen? Betala full foderstat, hovslagare, veterinär på en häst som kanske mår bäst av att bara skrittas ut? Är det rimligt? Och det där fölet kommer inte vara ridbart förrän om fyra år, ska jag då rida på ridskola fram tills dess?
Jag kanske skulle bli medryttare?
Jag kanske inte skulle rida alls?
 
Men vad gör man om man inte rider? Städar man väldigt mycket eller åker man på många resor för de pengarna man får över? Köper skor kanske. Går på gym och blir smal igen?
Blir man lycklig utan ridning? Blir man lycklig med ridning?
Ledsen och slutkörd, Bunnie är kass i knät igen och min chansning höll inte. Hon har vilat, satts igång långsamt, varierat underlag, känt av dagsformen osv. Men hon höll inte ändå. Jag är så less på allt som har med hästar att göra, det är en ständig jävla uppförsbacke, varför kan de inte bara få lov att vara hela och friska? Eller är det jag som gör dem trasiga? Min tjocka röv och min obalanserade kropp.
 
När man får ett sådant besked så går allt fel sen, man glömmer tygpåsen när man ska handla så man måste köpa plastpåse och förstöra miljön, och när man kommer till kassan kommer man på att man inte tagit det man gått in i affären för att ta, men då är kön så jävla lång att man inte kan springa iväg och hämta det.
 
Då tänker jag att man kanske kan gynna lanthandeln i Torna Hällestad, när jag parkerar där ute så ser jag att de inte tar kort och jag har minsann bara en tjuga i kontanter. Fast en påse mjöl kan man ju köpa för en tjuga, ja om de nu haft det. De hade såklart bara 5kgs påsar för 33kr st.
Till slut tar jag ett beslut, jag köper en glass, beklagar mig över mjölet och beställer en presentkorg till valborg.  Glass i solen är ju ändå bra plåster på såren. Bagaren i butiken springer och hämtar mjöl från sitt eget förråd efter min klagan, bagerimjöl som jag får gratis! Så både glass, sol och rent mjöl i påsen. Helt hopplöst är det kanske inte?
 
Just nu står jag och undrar om jag ska betäcka Bunnie? Kasta ut henne på bete någonstans, betäcka i Juni och se vad som händer?
 
Men fy fan vad less jag är... Så nu står jag här med fyra istället för tre sadlar att sälja, ingen häst att rida och en stor klump i magen, varför kan jag inte göra rätt? Varken med jobb, häst eller hus?
Idga har det bara varit min dag, planterat tomater, städat hästhagar, gått på stranden med vovs, köpt ny sadel som passade finnemang... Som dessutom gav mig ett bra skänkelläge.
Fikat med syster i solen, massa goda kanelbullar och skitsnack, mockat och fotat sadlar för försäljning.
 
Fint som snus, stranden var dagens tiopoängare, vattnet såg riktigt badvänligt ut och värmen gjorde inte det hela sämre. Det luktade sommar! Hundarna uppskattade verkligen att bada i havet, de är tacksamma när det kommer till vatten...
 
  
 
Ridturen på Bunnie hade både för och nackdelar, hon känns helt ärligt inte ren men å andra sidan satt sadeln bra. Försökte rida igenom henne och tyckte att hon gick bättre sen. Grannen ska ha ut veterinär imorgon så ska se om Hanna kan agera hästskötare så kanske Bunnie kan kollas igenom med. Om inget annat så borde hon få en B-vitaminspruta så att hon kan fräscha till sig lite....