På tal om väder... fy fasen vad gött det har varit idag. Ingen vind och massa sol.

Från klockan tio har jag i princip spenderat hela dagen utomhus. Mycket hästar blev det såklart. Tömkört Bunnie som mjukgörande gymnastik efter gårdagens långtur. Vi börjar verkligen komma överens på det planet, ibland glömmer jag hur kul det är att jobba hästarna från marken...

Efter Bunnies gymnastik kom Mys ägare, jag visade upp hur långt vi faktiskt kommit på den här kort tiden och sedan tömkörde hon henne lite. Under tiden Mys ägare var här ringde en från mitt förra jobb och undrade om hennes dotter kunde komma hit och rida Scott. Självklart kunde hon det, även om jag fick lägga i en extra växel för att hinna till Ystad och både handla hästmat, en fantastisk limegrön skottkärra och människomat. Lite jobbskvaller och kaffe hann vi med efter att de gått på en liten tur.

 

 

När de åkt iväg var det dags för hundmotion och brorsällskap i Snogeholm (även Algot och Patrik var med ;)...)

Helt plötsligt var klockan fem och jag kände pressen med dagsmålet, dvs smörja allt mitt läder. Bara att hugga in. Kanske inte världens noggrannaste genomgång men desto effektivare. Hur många träns kan en häst ha? Förutom Mys två träns och Scotts lilla så var där fyra Bunnie-träns, två selar, en tömkörningsgjord, skor, stövlar och en sadel... Puh!

Nu är kotletterna färdiggrillade och det är dags för middag. Gött är dagens tema...

Min man är i onåd, igen... Jag ser det som vanligt folkvett att berätta om man inte tänker dyka upp till kvällen, speciellt en fredag. Men igår fick jag veta det lagom tills jag skulle laga mat och för att jag frågade vilken tid han skulle dyka upp.
Ibland prioriterar han galet och ibland är jag en riktig bitterfitta. Tänker därför inte träffa honom idag heller (inte för att han varit hemma än idag), utan jag tänker åka till syster och dricka kaffe.
 
Men nog talat om det. Som tur har jag flera sambos och den ena gör mig iaf väldigt glad. Tre timmar har jag och Hanna spenderat i det fina vädret till häst. Vi tog oss till Snogeholm och lät hästarna bada lite ben. Medan Gill stod och plaskade som en dåre stod Bunnie mest och filosoferade. Ibland är hon lite för seg för mitt eget bästa. Så fort vi skrittar är det som att rida med handbromsen i. Som tur är går det framåt i trav  och galopp...
 
Har även fått ut lilla Scott på en tur med hundarna vid sidan om. Det är ett fantastiskt sätt att motionera dem på...