Ännu en dag med mer än en timmes övertid....Men det känns lättare nu, ja inte labbandet då, men jag har börjat greppa en del av uppgifterna och har vad jag själv känner kommit väl in på arbetsplatsen, mycket sympatiska arbetskamrater även om jag tydligen är "otroligt rak" och säger "hysteriskt " roliga saker när jag påpekar självklarheter. Antingen är jag lite autistisk och kan inte känna av vad som är lämpligt att säga eller så är folk väldigt lättroade och vana vid överdriven politisk korrekthet.
Så jag kan väl summera veckan med att jag överlevt! Nästa vecka är det eftermiddagsvecka och strikt labbande, det kan bli en större pärs!? All mikrobiologi känns otroligt avlägsen för tillfället! På torsdag ska jag dessutom träffa min grupp som jag ska vara arbetsledare för, spännande! 
 
Tyvärr blir det inget fredagsmys idag, Patrik jobbar kväll så jag har festat till det med varma mackor och har två hundar i sängen med mig som fredagsmys. Det fanns en gnutta förhoppning om att jag skulle träffa Patrik en stund på eftermiddagen innan han gick på sitt pass, men eftersom jag fick jobba över så blev det inget med det. Han hällde iaf upp kaffet han kokt i en termos så det kan jag ju dricka;) fick även ett mms under dagen med texten:
 
"Tur Twix grävde en grop så att prinsessan kunde ligga...hon var dock inte lika impad nä han fortsatte gräva när hon låg där"
 
Han är som ett barn (alla barn älskar sten och grushögar har vi märkt) och älskar den där grushögen, bästa lekplatsen!
Att gå upp fem igen om morgnarna är inga problem, men fasen vad jag saknar att ha Patrik i min närhet. De veckor vi gått om varandra under sommaren och nu den här månaden är tråkiga. Man kommer liksom hem till en hel bunke söta djur och när det är omhändertagna så i bästa fall lagar jag mat till mig själv och sen händer inget mer. Är det ingen som hör av sig på helgerna för att hänga så är det definitivt ännu färre som hör av sig på vardagarna! Dock är det väl ganska sunt att bara pausa lite från folk efter all uppstart på jobbet.
 
Vi har dessutom haft revision i två dagar vilket har gjort min uppstart en aningen annorlunda, men nyttig. Så först idag har jag kunnat "göra" mina faktiska uppgifter och dessutom fått labbat lite. och såklart jobbat över. Visserligen bara trekvart, men varje dag har jag gått hem försent, något som jag verkligen ogillar.  Vet inte varför det skär i mig, men är väldigt van vid att slutar man så slutar man. Dessutom väldigt oekonomiskt för arbetsgivaren att ha perosnal på övertid och det har jag gärna i åtanke även om jag snarare skulle gnuggat händerna och tacka för extrapengar!
 
Men efter två dagars hästvila så kom jag ut barbacka igår och gjorde lite markarbete på fältet och idag blev det konditionspass efterföljt av lite äppelplock. Tror att det sistnämnda uppskattades mest! Men hon är inte jättepepp, vet inte om det blivit bättre med sällskap eller jag bara behöver ett fullblod nuförtiden?
 
Mina konditionsvägar sträcker sig längs med skogen
Äppelpaus får man vid en näckrosklädd damm
Mat och vin får man om man lagar det själv,
mat bestod denna gången av bacon/lök/svamp/paprika/ruccolafräs till pasta. Gött och enkelt
Att börja nytt jobb är aldrig lätt men det här kommer nog att ta priset på mängd nyinlärning för en tjänst. För det första har de femtielva system med triljoner siffror och för det andra är mikrobiologi inte "a walk in the park". Helt ärligt vet jag inte varför de anställt mig och jag kan inte riktigt se framför mig hur jag ens ska kunna lyckas att  lära mig hälften som för att klara av det här jobbet. Trots att jag läst en del mikrobiologi och labbat lite i skolan så är det inte i närheten av vad jag behöver kunna. Här får vi dessutom ca 600 olika prover om dagen som ska testas på olika vis. PUH! Så inte nog med att jag känner mig helt förstummad inför alla nya begrepp och metoder jag ska dessutom snart kunna uppfattas som ledare i ett ämne där jag inte kan ett jota? Hyckleri på hög nivå.
 
Varför utsätter jag mig för sådant här kan man fråga sig? Ju mer jag testar nya jobb desto mer sugen blir jag på att gå tillbaka till att bara vara kock och gå till jobbet och kunna saker jäkligt bra. Jävligt kass inställning från min sida, men vad ska en flicka göra?
 
Jag får iaf ge min nya arbetsplats cred för att de verkligen verkar att ha intentionerna att göra allt rätt för mig och ge mig förutsättningarna att lära mig allt från system till lab. Det är ju inte deras fel att jag är en hjärntrött bluff...
 
Så vardagslivet med hästar fick pausas idag och igår. Igår eftersom jag bara fick sådan jäkla huvudvärk efter första dagen (något jag räknat med) och idag för att jag behöver andas en dag till. Imorgon börjar jag sex och får antagligen jobba över. För jobba över det gör man nog dagligen på det här stället...