När vi åt middag igår konstaterade vi att snön var väldigt opåskig och det hade lika gärna kunnat vara julbord vi åt.
 
Extremt helylle hela arrangemanget med för mycket mat och sedan sällskapsspel. Sällskapsspel är lite för mig som OS är för en elitidrottare. TP och andra frågespel är extremt prestigfulla och igår spelade vi "med andra ord". Ett väldigt simpelt spel som är riktigt roligt. Ofta låser man sig, både när man ska förklara ordet och när man ska få ordet förklarat för sig.
Problemet med att jag tar sådant på (för) stort allvar är att jag tycker att man ska följa reglerna. Det är inte så viktigt för andra. Vilket gör mig frustrerad, kanske lite för frustrerad. Så pass att jag inte klarar av att hålla tyst. Och medan jag tar upp det jag nu behöver ta upp känner jag mig som ett rikspucko "det är ju bara ett spel".
OS är också ett spel, Olympiska spel...
 
Idag har äntligen vädret kammat sig. Så jag har både tvättat bil och alla fönster på huset. Bilen var kanske ingen hit då vattnet frös på bilen medan jag tvättade den... Men Fönsterna går äntligen att se ut igen. Har även njutit i solen på trappan till hundgården med en öl i handen. Årets första trädgårdsöl. Promenerat hundar och ridit ut Pilgrim. Tyvärr kom jag inte in i skogen, igenbommat. Hopppas bara det är något tillfälligt.
Pilgrim var helt bananas, rädd för precis allt och lite till. Taktade hela tiden med. Inte förrän jag var på väg hem och han fortfarande taktade slog det mig att han kanske är pigg, så det är därför han var så på tårna. Eftersom han är så tillmötesgående och inte vill dra iväg för att han är pigg så reflekterade jag inte riktigt över hans beteende.
Tur han inte får havre kanske.
Jäkla god kalkon igår, trevligt med. Jag har tur jag.
Patriken är dessutom världens sötaste ibland, trots konstigt skägg och udda bilprojekt;)
 
Idag testades Moses på grannens ridbana. Lite longering som uppvärmning sedan skuttade jag upp på ryggen. Han var spänd, väääldigt spänd. och lite tjafsig. Funderade på att dra iväg med mig flera gånger, men jag höll honom på mattan. Så efter tio minuters dålig skritt och ett par travsteg gav jag upp och gick hem igen..
 
Pilgrim som jag ridit på banan innan var däremot en mönsterelev schyssta galoppfattningar och halter för sitsen. Så kommer det väl alltid vara, en bra, en dålig. Bara inte båda är dåliga så....
 
Ikväll är det påskmiddag, heja heja!
Fyra kilo kalkon står i ugnen och myser, vi blir sex stycken varav e bara är en halvfigur så helt spontant är det kanske lite i mesta laget. Men vad gör det? Kalkon är gott.
 
Jag går här hemma och gör inte alldeles för mycket. Efter en relativt effektiv morgon med hästeri både hos syster och hemma, matinhandling och V-75tippande (min senaste hobby och blivande guldgruva). jag trotsade vädret idag med och red Moses. Han var jättefin, alltså sådär fin att jag önskade att jag hade lite underlag att rida på för att testa lite mer. Igår red jag ut Pilgrim och jag får nog döma ut tyglarna som för korta. Visserligen helt okej att rida ut i, men ska man rida dressyr och låta honom gå i låg form i skritt så räcker de inte till.
Vi höll ett rätt högt grusvägstempo igår och jag är glad för all styrketräning. Magen är liksom med hela tiden när jag rider. Det är coolt.
 
Mittemellan alla mina middagslurar i em ringde Norton support. jag behövde hjälp av dem när datorn strulade i förra veckan.  Och via chatten fick jag ingen vettig hjälp så det skrev i deras utvärdering jag fick på mailen ett par dagar senare. Så idag ringde då snubben upp som jag chattat med och hjälpte mig med vidare inställningar av programmet och gav mig 30 extra prenumerationsdagar. Fantastisk service får jag säga. Nästa utvärdering ska jag vara snällare.