Har varit en sådan där fin ledig dag, började morgonen med att springa i slingan med Patrik, medan han skrev på papperna för nytt jobb så handlade jag, sedan gick vi gemensamt en runda på stan för att se om de hade löpanalyser i Ystad. Det hade de inte... Så imorgon åker jag in om intersport i Malmö på vägen hem från mjölkfabrken för att se om jag kan få dojjor man inte får blåsor av och som gör att jag vill springa långt!
 
Efter lite skolarbetspyssel och utskällning av min distansgrupp åkte jag och red extrahästen, två veckor sedan sist och hon har stått ganska mycket. Flera steg bak i framåtbjudningen =/ så det var lite att börja om från början fast mindre hotfullt. Fin är hon dock när hon är varm i hela kroppen! Häst nummer två blev Gill, jag provade att borsta henne med hovraspen, det fungerade sensationellt bra! Tack facebook, tydligen behöver man inte köpa gummiskrapor för 600:- för att få loss päls... vem kunde anat det? ;) Sedan tog vi oss ut på galoppande i skogen, där vi bland annat blev nervösa över vildsvin och fick lite ont i tassen där såret är som inte riktigt vill skärpa sig sitter. Alla hästar är dessutom avmaskade!
 
Ja och så har jag sagt upp mig från kockjobbet, jag tänker va fan ska jag ha det som livlina för? Jag kan nog jobba "hur mycket jag vill" på mjölkfabriken och tre månades uppsägningstid i Svedala gör att det blir lite svårt med anställningar vid snabbt tillträde. Jag har förövrigt en andra intervju för samordnartjänsten i nästa vecka så jag tror liksom att det löser sig!
 
Jag tycker hon är fin i kroppen nu, bortsett från smutsen....
 
Det blir långa dagar i labbet nu, ingen tid för kaffepauser och lunchen har blivit försenad mest varje dag. Men frösta veckan labbande är avklarade och vi ligger förre i schemat vilket känns behagligt. idag har jag titrerat ost för att bestämma salthalten, ingen aning om vad jag gör men har en partner som är desto smartare så det löser sig! Det är verkligen utanför min bekvämlighetszon att labba, det kräver noggrannhet och upprepningar. Inget av de två är jag vidare förtjust i! Det har varit mycket sånt de senaste åren, pressa gränser. Politiken med det sociala, skånemejerier med det tekniska och skolan med det okända och akademiska. Tur att man inte ska göra sådana resor varje år.
 
Dock vill jag poängtera att jag just nu känner mig otroligt osmart och kan varken få till en ekvation och eller räkna kemi. Så jag får nog läsa på lite...
 
Hästarna? Gill fick springa med mig igår och idag vägrar jag utgång i den regniga dimman, jag har dessutom distanskursträff ikväll så det hinns inte med någon ridning!
 
 
Min sista kurs blev godkänd idag, vårt ketchupprojekt hamnade i hamn till slut. Vem kunde ana det? Idag har jag påbörjat examensarbetet på riktigt och nu väntar många veckors arbete i labb. Det är med skräckblandad förtjusning jag ger mig in i detta. Både för att jag tycker labbande är rätt tråkigt men även för att nu är snart skolan slut och det är ju en aningen kluvet.
 
Jag har fortfarande inte landat något nytt jobb, känns en gnutta frustrerande. Skulle sökt inom vården istället, min bästaste vän fick typ tre vårdjobb inom loppet av en vecka. Kan ju bero på att hon är trevligare än mig med...
 
I eftermiddag åkte vi och köpte ängshö, dvs inte så kraftigt hö, dessutom är det taget efter midsommar så bör ju inte vara allt för mycket fräs i det. Bra pris och verkade bra hygieniskt så jag kastade genast ut en i hagen för fritt ätande. Med det priset är det råd till att de trampar sönder en del.  Är iaf en månad tills det är bete och aspbarkspelletsen gav inte den effekt jag hoppats på så hö var enda lösningen. Börjar dessutom att bli ganska varmt så jag väntar nog med nytt hösilage tills grannens bebishäst kommer om en vecka. Har nog lagom mycket kvar nu när de har sitt torrhö att pyssla med!
 
Träningsvärk då?
Nope inte alls, lite stel i rygg och kropp imorse men annars inget. Hur grymt är inte det? Så pass grymt att vi bokat in en repris om två veckor...