Efter gårdagens nattpass sov jag till tolv och sedan drog jag å den där mannen till Ven för en romantisk korthelg...
 
Vägen dit kändes hoppfull...
Efter att ha landat på ön med uppehåll installerade vi oss i det lilla boendet vi hyrt, gick ut för upptäcksfärd och blev ganska snart ackompanjerade av en rejäl regnskur. Dyngsura fortsatte vi att gå i vad vi hoppades på skulle bli ett längre uppehåll för att leta reda på en servering som tog emot halvdränkta turister. Himlen här skvallrade dock om att uppehållet skulle bli kortvarigt och värsta monsunregnet drog över oss fem minuter senare. Blöta som få gav vi upp ölletandet och bestämde oss för att gå till en matbutik för att köpa lite snacks att intai vårt boende och sedan gå och äta middag efter en dusch. Affären var stäng till min stora bestörtning och letandet efter förtäring fortsatte vilket ledde till skoskav. Walkingballerinashoes var inte the shit när de dränktes i regn. Så barfota hittade vi en camping och faktiskt lite sol där lite vin och öl med tillhörande nötter gav oss lite förnyade krafter.
Maten åts på ett väldigt mysigt ställe ett stenkast från boendet. Det visade sig att de hade grillbuffé, apgott vin och mat som nådde upp till min rätt kräsna standard. Chilimarinerad vattenmelon, aioli och grillad halloumi var ett par av favoriterna.
En annan av favoriterna...
Morgonen bjöd på strålande sol...
Och en god frukost... nu med naturell melon.
Sedan vandrade vi längs östra sidan och stötte på dessa sköningar. Jag älskar alpackor! Frågan  är om man ska ha såna istället för dvärgkor? Svårt val det där!
Under eftermiddagen mulnade det på igen och vid fyra började det regna så vi tog en båt tidigare hem. Men då hade vi redan hunnit bada i havet, ätit räkmacka, gått på Tycho Brahe-museum, fått besök av vänner med deras stora och långsamma(!!) familj och gått på alla vägar på Ven så det var väl rätt lagom.
 
Fantastisk helg!
 
 
Klockan sex... på kvällen ;)
 
Grannen kom över och skulle titta på våra gemensamma kycklingar (deras ägg), tre har kläckts och vi hoppas på att slutsumman blir sisådär 13 bebisar där vi ska behålla tre tror jag. Väldigt söta små liv, ska föreviga dem när de kommit in i sitt dagis i stället för kläcklådan. Vi drack lite kaffe och sen skulle jag ut och rida ett snabbt pass innan det var dags att laga middag. Hon frågade om hon fick titta, hon är en ganska duktig reiningryttare och jag personligen kräker lite när jag har åskådare som inte är min tränare. Tappar ofta helt koncepten och rider ännu sämre än vanligt, men bra träning för mig. Hon frågade dessutom om hon fick fota lite, inte så ofta vi blir förevigade på bild tillsammans så här kommer ett gäng. Hon är söt min lilla pålle och jag skulle ju gärna få komma bak med huvudet lite, men men.. Något måste man ha att arbeta med ;)
 
Det här är nog den jag sitter bäst på och där formen är trevlig på lilla bregotthästen. :D
Inte riktigt meningen att dra i henne så här mycket, stolsits much?
 
Vi lyckades till och med att matcha linne och schabrak, inte illa ;) hahaha