Söndagsmys med strandbad, fikadejt och sedan födelsedagsmiddag för den där mannen jag lever med. Om vi då bortser från jobbet som jag får ta tag i på min fridag så hade det varit en perfekt söndag.
 
Gill var lovely på stranden och hon är glad för skorna. Vi tränade lite galoppfattningar från skritt och lite olika sidförande hjälper. Men mest så lallade vi runt. Planen är fortfarande kurs i början av mars och 1:e april är det tävling i Hässleholm. Planen är att ställa upp i LA igen, men bara utifrån träningssyfte. För vi kan inte prestera på den nivån när hon vilat så länge tänker jag. Trots att lösdrift får räknas som aktiv vila så är det nog mycket vi ska sätta på plats igen innan vi kan genomföra en LA snyggt.
 
Hon är precis så lerig som hon ser ut, men det är inte alls så grått ute som det verkar...
Gick hem tidigt idag och fick en känsla av vår med skolsken och +5, perfekt för hovis när man har ett halvfärdigt stall.
Fick in alla mina hästar och kunde hjälpligt borsta av lera från ben och hovar innan han dök upp. Yolo skötte sig ypperligt (att hon nästan sprang ner mig i hagen en halvtimme innan är en annan femma) och hennes hovar var jättefina trots att det gått väldigt lång tid sedan senaste verkningen. Scott var däremot rejält lång i tån och hade tydligen en gammal utläkt hovböld= lite hålrum. Inte värre än att han kan gå som vanligt i hagen, men jag får hålla koll.
 
När vi sen kom till Gill hade jag defintivt en hel del oroskänslor, hon har varit riktigt öm den senaste veckan och har i grunden skitkassa fötter. Vi hittade en gammal böld i tån bak, ok med lite bomull och på med sko.  Fram hade hon däremot ett rejält hålrum i hovvägen, hovis sa "ingen hov ingen häst" på hans italienska engelska. Och jag vet, jag har sådan ångest över min hästhållning för tillfället. Där finns inget försvar faktiskt. Men även detta gick att fixa med sko och han gjorde ett fantastiskt jobb. Har nog hittat en hovslagare som måste behållas!
 
Så nu får hon gärna behålla skorna på i ca 6 veckor och sedan är det dags att byta igen. Då är vi framme i början av april och jag tänker att om inget annat så är det varmare för min stackars hovslagare. Kanske har jag tillochmed en riktig stallgång att stå i! För att stå i en carport när vädret vänder till snöblandat skit, ja det är inte så kul. Som tur var det bara sista halvtimmen som vädret blev sämre och nu är det riktigt dåligt. Nederbörd är inte önskvärt!
 
Imorgon ska jag provrida skorna och hoppas på en fräsch hästinng så att vi kan åka iväg och träna om två veckor!
 
Bästa arbetsmiljön... eller inte
 
 
Isch vad Gill har ont i hovarna nu =( måste ha ut hovslagare pronto! Den här vintern vill jag bara dra ett streck över, jag ser verkligen framför mig hur mycket mer fantastiskt allt kommer att vara till nästa höst/vinter. Det är väl inte en orimlig målbild?
Har så smått börjat göra planer för hagarna och hur de ska bli så bra som möjligt även under vinterhalvåret. Målet är att en samlingshage nere runt stallet som alla hagar leder till och sedan kunna stänga av delar för att vila gräs osv. Vi kommer ju ha hela 7 hektar till 6 boxplatser så det har alla möjligheter att bli grymt. Något vi saknar är naturligt kuperad mark (visserligen svag lutning typ överallt) och bristfälligt med träd. Nu när vi får större sommarhagar kommer där att finnas lite träd, men mest öppna landskap. Bra för det blir inte så mycket flugor. Dåligt då det inte finns ordentligt med vind/solskydd. Det vindskyddet vi har byggt är för ca 2,5 hästar så det fungerar ju till viss del.
 
Viktigt med att anlägga hagar är att det ska vara enkelt. Mark ska hårdgöras vid insläpp, vindskjul, höstationer och vattenstation. Jag tänker köpa en vattenstation med flottör som är isolerad för att slippa bära vatten. Och höstationerna ska vara en bit från vattnet så att de måste röra sig och så ska vi bygga en kulle som de kan leka på. Mina hästar gillar kullar, det vet jag sedan innan....
 
 
När jag tittar på hårdgörning så har jag bla spanat in markarmering som denna:
Denna kan man även använda som grund för ridbana, väldigt intressant!
 
Som vattenbalja tänker jag mig typ denna: