Idag gick strömmen, tydligen mer än bara på min arbetsplats. Och tillräckligt länge för att hela eftermiddagen skulle bli fel. Kan inte göra så mycket i ett kök på eftermiddagen när det är strömlöst. Inga diskmaskiner och framförallt inget ledljus när man ska städa. Uppenbarligen fungerar inte nödutgångsskyltarna heller. Känns som en ganska dålig grej.

Så jag kompade lite och kom hem tidigt. Riktigt skönt! Så redan vid fyra pallrade jag mig till Ystad, handlade hästamat. Pratade med teleservice om tv-sladdar som de inte visste något om och gymmade. Gött att köra ett ryggpass även om jag mest gick runt och såg gravid ut. Känns bra.
Lyckades sitta still i bastun i säkert 10 min, sedan blev det tråkigt.

Nu funderar jag på om jag kanske skulle se om syster är hemma, tigga en kopp kaffe och kräka av mig lite. Kanske kramas med systerdöttrarna. Det är alltid bra. behöver ju faktiskt inte gå och lägga mig riktigt än.
För helvete. Kan du bara dra något gammalt över dig och försvinna?

Andas, lugnt och fint.

Jag är skithungrig dessutom, inte bra för mitt temperament. Men ska alldeles strax hem till Patrik och äta. Han är modig som bjuder mig på mat igen. Trots mina uttalanden om att jag inte riktigt äter andras mat med glädje... Modig eller destruktiv.
Vilken katastrof. För det första är det inte lämpligt att börja förfesta redan klockan sex utan middag. Bara flytande föda är ingen jättebraidé. Sedan borde jag lärt mig vid det här laget att lillebror inte ska blanda drinkar till mig. Alldeles för mycket ryss i min white russian och då lyckades jag ändå hälla i mig två.

Klockan tio var vi på väg i taxi till Malmö. Då ville jag bara hem. Hem hade varit ett så mycket bättre alternaiv. Under all kritik var mitt uppförande. Väl i Malmö fick jag övertala de andra att låta mig gå till tåget själv så jag slapp förstöra deras kväll. Det är en himla tur att jag bott i de kvarteren för jag hade nog kunnat gå vägen till centralen utan att titta. Jag är lyckligt lottad som varken blir rånad eller våldtagen under en sådan promenad. Noll koll.

Väl på centralen var ju allt annorlunda, ombyggt å sådär. Fint tror jag det var. Lyckades hitta perrongen, lyckades hitta biljettautomat, lyckades ta mig ombord på rätt tåg. Lyckades inte hitta en toa. Men klarade mig ifrån att kräka genom att somna. Lyckades vakna i Svarte och sen i Ystad. Duktig idiot. Skitkallt i Ystad, men fick så snällt påbörja en lång och kall vandring hem till mamma.
Typ ett somnade jag i hennes soffa. Med en bunke hundar på mig.

Idag har det inte varit mycket bättre. Mystiska blåmärken på benen. Skulle haft pappa och Bodil på middag här idag, men när jag står i affären med hjärtklappning och spytendenser vid halv ett och de ska komma två så känns det inte som ett jättebra läge. Pappa har dessutom lunginflammation så för hans del var det nog bara bra.

Halv tre fick jag i mig något för första gången utan att kräka. Nu har jag ätit lite pizza. Om någon timme får jag ta tag i laxen jag skulle bjudit på. Annars blir den kass och det känns onödigt.