Efter att ha läst den här bloggen om jämställdhet lunder eftermiddagen diskuterade jag och Patrik lite kring detta vid middagen. Mycket om förhållanden och att män inte använder så många ord och att det är ofta kvinnan som får driva förhållandet framåt och får lyfta de jobbiga emotionella frågorna. Ofta med en risk att bli kallade tjatiga eller gnälliga. Vi har definitivt varit där som par (jag gnällig, han utan ord), men är nuförtiden ganska balanserade i det mesta även om vi kan ha dagar där man vill strypa den andre, ingen är perfekt liksom.

I den här diskussionen så säger Patrik något helt fantastiskt eftersom han tycker att det är helt självklart att man inte är tillsammans med någon om man inte tycker denne är perfekt. (Jag upplever ju att många är bara tysta och kvar i förhållanden för att de är bekväma och inte orkar göra något åt det trots att de inte är tillsammans den som är "perfekt". )
"Att vara tillsammans med dig är inte bekvämt,
dig är man tillsammans med för att man älskar dig och tycker att du är perfekt"
 
Så är det med det. Olika perspektiv.
 
Det blev en hostig och febrig natt så jag tog beslutet att stanna hemma. Ingen vidare start på mitt nya jobb, men kanske ska vara glad att jag har haft tre friska veckor på mig att visa att jag "duger" innan jag sjukade mig. Jag ska inte sticka under stolen med att jag känner mig helt obekväm med att stanna hemma. Jag tror inte riktigt att jag "får" lov att göra det. Å andra sidan är jag inte säker på om det är mina egna förväntingar eller min arbetsgivares förväntingar som speglas. Jag brukar predika för andra att man inte ska gå till jobbet sjuk så jag försöker ha det i åtanke till mig själv med. Jag är dessutom fortfarande på mitt intro och en extra resurs så ska jag vara sjuk så är det nu.
 
Min nya start går nog väldigt bra men är redan nu väldigt utmanande med det tunga fysiska diskjobbet blandat med en stor portion nya uppgifter och rutiner som ska läras in. Här kommer krävas en balansgång, här måste jag bli duktig på att ta ett steg tillbaka och inte brinna upp. För brinna upp kan jag lätt göra, förra måndagen var en sådan dag efter en intensiv vecka där jag undrade lite varför jag pluggat i två år när jag nu stod och diskade hela dagarna. Men vi är i en uppstartsfas och jag måste fasen andas och läsa in situationen, svälja allt med hull och hår utan att brinna upp. Det betyder att jag bara får svälja små bitar åt gången och låta det ta sin tid.
 
Sjukstugedagen har inneburit att jag och hundarna har legat i sängen hela dagen och hört regnet smattra. Storm efter storm avlöser varandra och det är inget kul alls att vara ute. En bra tid att ha hästvila den här hösten...
Isch vad jag inte känner mig piffig, helt flåsig efter att ha mockat lösdriften med min muppiga förkylning i kroppen! Nu var där inte mockat sedan i fredags vilket innebar att ALLT var tvunget att åka ut. Utav flera anledningar är det så, en av dem är att hästarna använder lösdriften som toalett, den andra att vi inte är färdiga med vattenavrinning så det kommer in en del vatten om det blåser på rätt håll. Vilket det gör hela tiden, regnar och blåser alltså. Dessutom äter de upp den halm som är fin, så de är inga jättehjälpsamma hästar jag har att dras med.
 
Hemfärden igår var rätt dryg, just pga ovannämnda förkylning plus att andra delar av resesällskapet hade en himla brådska hem. Vi i vår bil var dock rätt chilla och bestämde oss för att när vi ändå tankade innan bron så kunde vi springa in om netto för att se vad de hade för kul i godisväg. Massor visade det sig och äbleskiver fick vi också tag i. Vad vi inte räknat med var att det skulle kosta 750 dkk att parkera... Böter =( Vi är sådana jäkla lantisar och med trötta huvuden och med fel infart till parkeringen då vi tankade först så hade vi helt missat att man behövde parkeringsskiva, det var inte ens avgift och vi stod där i max en kvart. Suck! Men sånt är livet,
 
När vi kom hem åt vi iaf våra äbleskiver och bäddade ner oss i sängen för filmmmaraton...
 
Idag blir det kort arbetsdag och sedan ska jag fortsätta att softa hemma för att friska på mig lite snabbt sådär!
 
Scott var julskyltningshäst som vanligt=) Han blev hämtad redan i lördags för att bli sanerad;)