Min sista semesterdag spenderade jag delvis på jobb, så riktig semester är det kanske inte?
 
Patrik och jag började dagen med hundpromenad, klämde in lite träning på Pilgrim som lämnade mycket att önska. Idag var han inte alls på hugget och gick emot och sparkade mot skänkeln. Bitar var fina, men de var väldigt svårflörtade. Efter ett sådant här pass funderar jag på om jag gör rätt som pressar honom, men kan jag inte "pressa" honom vet jag inte om jag kommer att nöja mig med det material som han erbjuder.
För jag börjar att få blodad tand, det är kul att träna och utvecklas. Det är kul att pressa mig själv även om jag sitter som en dålig alkis större delen av tiden.
Förhoppningsvis får vi tid till equiterapeuten på måndag, får se vad han säger. Innan dess gör jag inget.
 
Både Gill och Pilgrim har fått skor runt om idag, Hanna fick ta hovisvakten eftersom jag skulle jobba. Smidig inneboende det där.
 
Samtidigt har jag en inackorderingshäst med nyplockad hovböld... Hon ska stå på box några dagar för att läka ihop. Inte riktigt lika smidigt där, men skönt att de fick reda på vad som var fel med henne. Halt har hon iaf varit så att det förslår!
 
Ikväll ska vi invigningsfika hos bror och Imma i det nya huset! Fatta vad fort det har gått? Två månader innan utsatt tid. Jag har bakat äpplekaka som jag ska ha med.
Men öööörk.
 
Fy fasiken vilken storm, en kort stund efter mitt förra inlägg försvann strömmen mitt i fönsterputsandet. Väldigt otaktiskt.
Ingen middag blev det igår och det är väldigt långsamt att vänta på Patrik utan tv och dator, som tur är det mysigt med stearinljus och man kan faktiskt läsa bok om man har tillräckligt många ljus. Men jag ska ärligt säga att jag inte var så tuff när världen utanför kastades omkull som den gjorde. Jag fick in hästarna mitt i stormen med, vilket jag var lite skeptisk till. Litade inte helt på stallkonstruktionen.
 
Vi vaknade utan el idag, vilket gjorde mig smått neurotisk, tänk på all mat som går till spillo? Hur ska jag dammsuga? Och vad händer på facebook?
Så som den plåga är tog jag ut allt på Patrik, han var inget vidare förstående.
Men han körde iaf hem hela min frys till sig i hästtransporten som vi först var tvungna att bända loss för att kunna köra undan bilen.
Så nu står min frys hos honom, med en förlängningssladd kopplad till sig eftersom Patrik av någon jäkla anledning aldrig blev strömlös.
Medan jag väntade på Patrik så gick jag över hagar, två trasiga stolpar annars inga skador. Skönt. Ojade mig över min bil och mitt elhandikapp och över den halta inackorderingshästen som går här hemma.
 
 
För att lösa lite av min oro åkte jag hem till syster för att dricka kaffe och se hem till gården, fick med mig ett styck barn hem. Hon tittade på när jag sopade ur hundgården och sedan spelade vi kort. Hon är smart så hon kom på att vi kunde göra negerbullar utan el. Men då fick vi först åka hem till Patrik för att hämta margarin. Och när vi kom hem igen så fungerade strömmen!!! Nästan ett dygn senare. Vilket handikapp att vara utan el, hur ska man göra te liksom?
Det blåser verkligen skitmycket. Amazing, nästan så att jag får ont i magen. Efter att ha spenderat en ganska avslappnad dag i systers sällskap på Vellingeblomman och med fika inne i Vellinge och sedan kaffe till hem till gården kände jag mig lite taggad att faktiskt göra någon nytta.
 
Eftersom jag köpt lite blommor tänkte jag att lite blomvård var på sin plats och med det följer fönsterputs. För det första är det direkt obegåvat att springa ut och in med blommor i det här vädret (planterar om i hundhuset) för det andra höll jag på att kräka lite när putsade fönstret i badrummet. Inte för att det var så smutsigt utan för att jag ser som i slowmotion transporten börja röra på sig, mot bilen. Så nu står transporten med rumpan kloss in till sidan på min bil. Förhoppningsvis är det inte allt för stora plåtskador, men det kan jag ju inte se ordentligt förrän transporten är flyttad. Helt klart lite overkligt att se den snurra runt sakta och fint mot bilen utan att jag egentligen kan göra så mycket mer än att se på.
 
Vet inte om det hade varit bättre om bilen inte stått där och transporten vält?
 
Jaja, jag får väl återgå till mina fönster, inte så mycket jag kan göra åt saken just nu.