Äntligen var det dags med frukostbuffé efter en mycket god natts sömn. Trots värme och streetrace utanför sov vi båda som barn och vaknade inte förrän klockan ringde. Frukosten serverades i ett salliknande rum med vaxdukar, brickor, stora tallrikar och faktiskt ett ganska välordnat och fräscht frukostutbud. Enda som saknades var egentligen croissanter och så klart färska bullar. Den största missen av alla! Hur kan man inte ha färskt bröd på en frukost? Det var helt uppenbart gårdagens bullar och jag som miljökämpe tycker det är bra att man använde allt, men man kan istället kanske göra vitlöksbröd, krutonger eller bruschetta av gammal bröd. Så det så.
 
Efter frukost var det dags att bege sig till skjutbanan, där vi redan dagen innan insett att det skulle bli varmt. Knappt någon möjlighet till skugga och ändå omgett av träd som ger vindskydd och ingen möjlighet till svalka ger ett något tryckt klimat. Patrik skulle dock starta i näst första skjutlaget vilket skulle innebära lite svalka då värmen inte hunnit ta över skjuthallen helt. Medan han förberedde sig för skjutningen så läste jag bok i parasollskugga och drack vatten i mängder. När det var dags för start så avfyrades bara ett skott från Patriks bana, skumt. När de andra började skjuta sin serie efter provskotten hände fortfarande inget på Patriks bana. Jag fick senare reda på att hans vapen hade fått ett fel, felet kunde dock lösas på plats av en som hade skyttebutik och Patrik fick starta i ett senare skjutlag. Vilket innebar mer väntan och mer värme. Han sköt till en början bra, men den vindstilla banan kunde spöka och till slut var det med knapp marginal han kom till final.
 
 
Mellan grundomgång och final hann vi med ett snabbt dopp i Vänern, just denna badplats var enormt långgrund och samtidigt helt idyllisk. Så jäkla barnvänligt, jag fick däremot lätt ångest när jag inte kunde doppa mig innan botten började bli lite väl sjöig. Örk!
 


Här står jag och fotar in mot stranden och vattnet når mig knappt över anklarna...

Finaldags och det gick väl på inget vis fantastiskt, men Patrik är ju bra även när han är dålig. Det är något jag helt enkelt får leva med. Så plats 15 av 120 starter och lagbrons i föreningstävling är väl inte på något vis kasst...
 

När vi kom tillbaka till hotellet efter tävlingen bad vi om en ishink vilket var dagens bästa insats för svalka. Lite kalla cider, siesta och sedan första middagen på hotellet vid 21. Eftersom vi missade gårdagens inkulderade middag kunde vi dela på förrätt (löjromstoast) och dela på efterätt (marängsviss) och samtidigt få varsin schnitzel och pommes. Överraskande gott och vi var sjukt mätta efteråt så kvälllspromenaden tog emot på så många vis...
 
 
Patrik och jag har varit på vår längsta semester någonsin, hela fyra nätter borta i streck och det har varit alldeles underbart. Förr kunde jag aldrig känna ett behov av att inte vara hemma, men nu är det en annan femma. Jag vill helt enkelt inte hem, jag tycker det är för mycket jobb att vara hemma med allt som är ofärdigt. Men det är klart att saknar djuren och att inget kan mäta sig med att gå ut och klia hästpannor eller busa med vovs.
 
I torsdags gav vi oss iväg redan halv sju, vår första anhalt blev Brösarpsbackar där vi åt vår frukost i kohagen. Därefter följde bland annat ett stopp i Gränna för att köpa polkagrisar och titta på hantverket det är att skapa dessa godbitar. Jag har aldrig tidigare varit i Gränna, men det var en mysig liten håla även om alla människor och den tryckande värmen gjorde en utmattad ganska omgående. Efter Gränna skulle vi egentligen köra i ett streck till Kristinehamn, men eftersom både Patrik och jag är som barn så dröjde det inte länge förrän vi hittade en badplats. Insjöar är det som gäller när man är i inlandet, men när det är så stora sjöar som Vättern så är tydligen vattnet helt klart och det var ett hett efterlängtat bad. Men att se sjöbotten när man badar har både för och nackdelar, helt trygg kände jag mig inte. Här passade vi även på att fika lite lunchigt innan vi körde sista biten till hotellet.
 
 
Lite innan 16 var vi framme vid Stadshotellet, vi möttes av en smutsig entré och lukten av gammal nattklubb. Inte världens bästa start, men vad kan man begära för 475:-/ natt inkl frukost och varmrätt per person? Det gick bra att checka in och vi kunde hitta vårt rum som var litet men förvänansvärt trevligt även om badrummet lämnade lite att önska. En kort vilopaus sedan var det dags för att göra vapenkontroll, för inte var vi bara på semester det var även Skytte-SM för Patriks del. Vi hittade lätt ut till skjutbanorna, trots krokiga och dammiga grusvägar, som låg ca 7km ifrån hotellet. Kontrollen var snabbt avklarad och därefter körde vi för att kolla in en badplats inne i Kristinehamn. Blev bara lite fotbad och sedan begav vi oss till hotellet igen för dusch och middag. Middagen blev dock snart flyttad till campingen där vi mötte upp med skyttevänner. Midddag mitt i en minigolfbana är lite unikt till skillnad från maten som serverades. Pommes som gjorde en besviken och en halloumiburgare med mycket lite sallad. Men det var mat.
 
Kvällen slutade lagom lite efter 22 och då begav vi oss till hotellet för att ladda inför morgondagens höjdpunkt, 20 ligg och hotellfrukost...
En första del i stallet och jag är supernöjd med kulören. Fick målat det i tisdags kväll, svinvarmt! Efteråt stack jag ut på tur med medryttarfamiljen. Scott blev körd för första gången på ett år och var supertalangen. Han tyckte det var skitkul och jättepigg och inte ens svettig efteråt. Jag som fick springa tyckte det var rejält svettigt!
Kalkstensgatan är färgen som efter målning har putsnyans. Super!