Idag var dagen systerdöttrarna skulle få sin julklapp, spamys med frukost! Slängde in syrran i paketet med då hon fyllde 50 (!!) i december. Vi besökte Örums nygård, där de har övernattningar, lite restaurangverksamhet och konferenspaket. Jag har varit där tidigare på både ledarskapsutbildningar och nu senast på julbord. Ett väldigt charmigt och lagom ställe. Frukostbuffén var perfekt, allting upplagt i små mängder så att man hela tiden fick fräscha pålägg, de hade ett stort utbud av pålägg, müslisar och såklart våfflor. Det har alla svenska frukostbufféer med självaktning! Jag undviker alltid det varma, tycker det är rätt ofräscht med bacon och äggröra på morgonen.
 
När vi var färdigätna gick vi till deras lilla spaavdelning, där var bubbelpool, varm bassäng för vattengympa, bastu och sittgrupper. Här fick man även ta med in kaffe, frukt och lite annat tilltugg så ville man inte vara blöt eller varm så kunde man sitta och småprata i sittgrupperna. Tiden flög förbi och vi spenderade nästan tre timmar i spaavdelningen! Under tiden vi var där fick jag lite bröstsmärtor, jag är inte den bästa på att slappna av... Så när jag väl kom hem vid två var det full rulle på bröstsmärtor som gick ut i ryggen. Försökte vila bort det en timme, funkade inte.. Sen gick jag ut och tog stallet och släpade ut mig, Gill, Patrik och hundarna på en timmes promenad. Det var outhärdligt, men lättade lite om jag småjoggade. NU har det nästan helt släppt och jag vet inte om det var treon eller hem till gården som hjälpte. Har någon liten plan på att lura med mig Patrik på bio, vill se Lala land, den vill han  nog inte se... Men han pratade något om pizza innan så då kunde vi gjort båda. Fast tiden börjar att bli knapp och han har ännu inte kommit in från garaget, hopplös människa!! <3
 
Min bula har lagt sig nästan helt och jag har bara lite snygg "ögonskugga", så det blev inte så farligt. Även om syrran påstod att jag var svullen i halva ansiktet. (det är sån jag ser ut)
På dagens schema stod mjölkfabrik och rida extrahästen. Med tanke på rubriken skulle ni kunna tänka att jag har flugit av idag, men där kan ni inte ha mer fel. Det var faktiskt på jobbet som jag var obeskrivligt tanklös och lyckades sätta mig i en rejält farlig situation, enbart för att man är lite "stark och grabbig", ingen fara att rycka och dra lite. Tills man hamnar i kläm och tar emot med huvudet, typ... Ingen större fara skedd, varken ont eller döende på riktigt. Fast imorgon kan jag nog ta en väldigt snygg bloggbild på en rejäl bula vid ögonbrynet. Jag har hamnat i sådana här sitsar innan, oftast har det varit hästar inblandat och någon form av övermod. Idag var jag bara tanklös, vet inte om det är bättre?
 
Ridningen då? Planen för dagen var att försöka inverka så lite som möjligt, sitta still och få henne med mig. Tyckte hon gick väldigt kort fram redan när jag ledde henne, ägarna försökrade mig om att hon är så kort i steget. Här har vi nog en liten bov i dramat, hon är nog stel som sören och man får nog ge henne en ganska lång uppvärmning för att inte få en häst som helt tjurar ihop. Hon hade dessutom stått sedan i måndags pga vaccinering osv så vi hade ett lugnt pass på agendan.
Jag når väl inte helt fram till henne och jag önskade mer respons, dock satt inte löst en enda gång och vi var nog ganska harmoniska ihop. Det kan bara bli bättre, så kan jag säga!
 
Fördelen med att rida den här handbromshästen som är lite istadig är att det korta skymningsdressyrpasset jag genomförde på Gill när jag kom hem kändes helt magiskt. Nu hade jag dressyrspö igen och det gör att det finns aktivitet från början. Hon skrittar igenom hela kroppen och bjuder fint både i trav och galopp och då framförallt i jämförelse med min andra ridupplevelse idag. Skulle jag vilja ha något annorlunda så är det ju den där känsligheten, hade varit rätt gött att göra halt och övergångar för finare hjälper. Men det kommer kanske?
 
Nej nu håller jag kväll, lång dag!