Efter en lugn arbetsdag är det dags att ta tag i sitt yttre och fräscha upp sig för en kväll i Ystad. Filébuffe med Patriks vänner. Något jag inte alls ser fram emot, men det har mest med att jag är så less på mig själv för tillfället! Hjälper säkert med en dusch och några halvfina kläder.
 
Fast innan jag förvandlar mig från den tomte jag är nu får jag nog ta en svängom med grepen och mocka boar och fixa mat innan jag är "fri" på riktigt.
 
För övrigt har jag inget bra att säga så då ska man väl vara tyst?
 
(Jag skulle ju kunna raljera om att jag är less på min tjocka kropp och att jag inte alls förstår varför den ser ut så. Men det vore att fara med osanning då det inte alls är överraskande att min kropp är lite fluffig för bara igår åt jag en gigantisk portion med Brylépudding och en gigantisk portion med paj till kvällskaffet. Det där kvällskaffet är ett otyg, för hur gott är det med bara kaffe utan tillbehör? Så här får jag sitta och skylla mig själv för att jag är fluffig och less.)
Mäh, åkte på att jobba imorgon, fick dessutom ta det sena passet idag. Så där försvann min chilla helg eftersom hela jäkla söndagen är fullbokad. Visserligen med ganska trevliga saker, men det ger ju inte mig mindre ångest.
Tröttsamt med en hjärna som får panik bara för att där inte finns några hem till gården luckor. Eller plats för två timmars frukost.
Jaja, hästen kan ju ändå inte ridas ut så hon kunde väl förtjäna två dagars vila.
 
Let's dance på tv och alldeles för mycket paj i magen, känns sådär upphetsande.
Idag blev det ett tidigt avslut på mitt vanliga arbete för att köra i strålande solsken ackompanjerad av Björn Rosenström till mitt hobbyarbete.
Lite synd att spendera tre timmar i möte med världens vår utanför, men som tur är så är det ljus längeee nu!
Så när jag kom hem hann jag både gå med hundarna en timme och vara i stallet en timme innan mörkret hann ifatt.
Efter att haft lite följa john övningar i hagen för att lättar få in min lilla häst så var det dags att göra iordniing för et tömkörningspass, men det första jag upptäcker är en sko som inte sitter rätt någonstans =( Så det blev till att rycka av den. Det är inte helt lätt kan jag säga, men hade nog hyffsad teknik idag trots världens minsta hovtång.
 
Först var jag påväg att skita i allt, men jag skärpte mig för hon kunde faktiskt tömköras med en sko mindre. Så det gjorde vi och efter gårdagens övningar i tömmarna så var hon tio gånger bättre idag. Saker börjar verkligen att lossna! Ljuvligt.
Hovslagaren är en pärla och kommer redan på söndag, jag får nog sätta boots bak på den där hästen också och så får vi be en stilla bön om torrväder (Visst ska det regna i helgen?)