Skriv inläggstext 

Sockerkaka med äpple och digestivekex
Hemkommen vid halv tre från arbetet idag startade jag med lite "lunch" och plugg, sen började det ösa ner och jag somnade med gott samvete med datorn i sängen. När klockan var sju vaknade jag på riktigt (!!) och inte förrän halv åtta tog vi ett beslut att faktiskt laga mat. Kycklingklubbor, sötpotatispommes och äppelkaka står i ugnen. Vinet är upphällt och jag tycker att det inte gör så mycket att jag inte fick gjort mer idag. Veckan har ändå varit fin och Patrik har förberett inför stallbygget, lagt ner markrör för dagvatten, planat av all yta där grunden ska vara och börjat att bila upp den biten av gamla stallgolvet som skall bort. Det verkar dessutom som att det kan ta en stund med förhandsprövningen så vi behöver inte stressa i det här skedet. Däremot har material redan börjat dyka upp, vi behöver en del till det förberedande arbetet och plattan ska ju armeras och gödselplattan behöver en del block i tidigt skede så det var lika bra att ta hem första beställningen!
 
Nästan 85 000 gick första fakturan på, då är inte markrör och makadam medräknat. Huu! jag är duktig på att skriva ner alla siffror så i slutändan kommer vi ha ett fint uppspaltat dokument med alla omkostnader under byggprocessen. Riktigt kul!
 
112 ton makadam. hepp!
 
 
Något som alltid har intresserat mig är ANDT (Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak)- arbete. Redan som skolunge var jag insyltad i projekt som SUND (Skånsk Ungdom Nobbar Droger), Var smart osv. Jag kanske är lite unik i min präktighet när jag säger att jag aldrig rökt en cigarett i hela mitt liv, inte tagit någon drog osv.
Men jag har ju en förkärlek för vin och har faktiskt testat snus ett par gånger, vilket egentligen bara gjort mig riktigt full! Faktiskt så uppskattar jag alkoholens förmåga att få mig avtrubbad och lite distansierad, något som får mig att tro att om jag testat droger så hade jag fastnat ganska lätt. Så helt präktig är jag inte. Så i allt det här är jag otroligt tacksam att jag har en mamma som var stenhård när jag var tonåring. Alkohol fick inte drickas förrän man var 18, det gjorde visserligen inte att jag inte började dricka förrän jag var 18. Men jag började nog bra mycket senare än många av mina vänner.
 
När jag nu får se in i socialens arbete och hör om att det är fler och fler ungdomar som får allvarliga problem med alkohol inser jag att det är mer viktigt än någonsin att föräldrar har en nolltolerans mot att bjuda på alkohol hemma. För att få tag i alkohol och droger är lättare än någonsin och det är verkligen inte föräldrarnas uppgift att underlätta där! Just alkohol är lurigt, det normaliseras ganska lätt och barn och unga vaggas in i föräldras beteendemönster. "Det är okej dricka lite extra, iaf till jul och midsommar" "det är sånt som man gör som ung" "en gång är ingen gång" är fraser som inte får lämna föräldrarna, barnen måste kunna känna sig trygga i att föräldrarna är fasta med sin "alkoholpolicy". Den här övertygelsen blir jag bara säkrare och säkrare i ju mer jag lär mig och för att illustrera hur viktigt det är med nolltolerans från föräldrarnas sida så delar jag fältgruppen i Ystads bild: