Nu har mammadagen blivit kväll, en stor middag med tolv mer eller mindre besläktade middagsgäster är avklarad och jag sitter här medd en man i fotändan och datorn i knät och känner mig rätt nöjd. Vi inledde middagen med syrliga sparrissoppa med några droppar citronolja sedan åt vi klassisk stek och fläskstek med svål, ugnsbakade rotsaker, helstekta lökar, pressgurka och gelé sedan avslutades ätandet med syrrans rabarberpaj och vaniljsås!
Gött mos med andra ord.
Hela dagen har egentligen genomsyrats av mammor, för min egen mamma kom redan till lunch så att vi kunde fly husvisningen ihop. Vi begav oss till snogeholm för picknick med hundar och mysig skogspromenad sedan lagade jag mat medan hon sov middag/höll mig sällskap. Som första gäst dök Immas mamma upp, sedan trillade Imma och bror in, tätt följt av syrrans sambos föräldrar och slutligen kom syrran med familj. Det är verkligen kul att kunna bjuda in en blandning av mammor på det här viset. Förra året firade vi papporna på liknade vis, faktiskt med liknande meny också, titta här!
Och tydligen firade vi mammorna här hemma förra året med (jag är senil känner jag) och då var pionerna lite längre komna...
 
 
I år var de inte mer utslagna än så här och då har de ändå stått inne en vecka, ute är de fortfarande hårt knutna knoppar!
 
 
Igår var vi med Ystads skyttegille på dagsutflykt till Bakken, 80 personer i olika åldrar, två bussar och något sviktande väder inledde vi med. Men efter en mastig lunchbuffé började vädret verkligen klarna upp vilket passade mig ypperligt då jag bestämt dejt med min moster. Ett glass vitt i utkantanten av nöjesparken där alla häst och vagn ekipage samlades för att plocka upp "turister" var inte alls dumt. Pratade lite om ditt och datt sedan mötte Patrik och hans föräldrar upp, vi chockade stackars Ingemar med att han skulle få sova på hotell över natten för att fira hans 60-års dag. Inte vad han hade tänkt, men han fick snällt finna sig i det...
Efter "chocken" tog vi en gemensam promenad över de vackra omgiviningarna för att slutligen landa hemma hos moster. Där bjöds vi på kaffe och underhållning av morbror, jag vet inte vad Patriks föräldrar tänker när de träffar mina släktingar. Men jag tror faktiskt att de blev lika glada av dem som jag blir!
 
Vi avslutade kvällen med att skicka Patriks föräldrar på tåget och vå fick gå till bussen som skulle ta oss till Ystad igen. En buss som kanske inte hittade helt rätt, men det blev ju lite sightseeing av det med! Vi var galet trötta när vi kom hem och somnade i soffan redan innan klockan blivit tio. Vi är sådana pensionärer.
 
Nu får jag skynda med städning, både inför visning och mammamiddagen som ska hållas här. Mycket att sköta!
 
 
Framför och bredvid vagn :)