Valrörelsen är i full rullningen och det är flera dagar med aktiviteter varje vecka Innan det är dags för val och det här var den sista helgen på en månad som jag inte hade något i kalendern. Ja förutom stall och fest. Men det är flera helger i rad med tvådagars aktiviteter plus några vardagar, men jag får helt enkelt sålla lite eftersom tid är en bristvara. På tisdag lanserar vi MP-Ystads valmanifest iaf!
 
Både fredag och lördag har vi varit sociala och Patrik blev skånsk mästare i 20 ligg igår, medan jag målade klart stallet. Idag har det dock varit bara stallbygge. nästan hela stallet är nu grundputsat och mellanväggarna har börjat att komma upp. Tyvärr insåg vi efter att jag fått info på nätet att våra mellanväggar blir för klena så de får vi styra upp med lite plywood... men det blir nog fint ändå!
 
Igår dök elektrikern upp som ska koppla in elen i stallet, han skulle bara kolla läget igår för att se om han ville göra jobbet. Och det ville han! Så om två veckor ska jag ha el i stallet om allt går som det ska, helt sjukt vad det är nära ett funktionellt stall nu. Nu ska jag bara boka in slutbesiktningen med, känns en aningen nervöst faktiskt. Jag vet redan nu att vi inte kommer att ha porten till carporten uppe eller dörren till spolspiltan. Men det får vara så, det är egentligen mer estetisk funktion i dagsläget, men bör komma upp innan vintern iaf!
 
Min älskade man där hemma har haft en ganska tjurig vecka vilket inte riktigt bjöd in till att jag ville fråga om hjälp med att hålla Yolo för ridningen. Så igår sadlade jag henne och testade sedan att hoppa upp ensam. Det gick skitbra, hon är riktigt trygg med mig. Vi skrittade ungefär ett "padockvarv" i hagen, men blev mesta några steg framåt och sen stopp för att gå lite till. Hon behöver lära sig att bära mig och så länge hon lyssnar på start och stopp är jag jättenöjd, behöver inte vara så aktivt nu i början. Hon känns dock pytteliten att sitta på, som en köttbulle med ben ungefär.
 
 
Vädret har svalnat av betydligt och med en hel kväll för mig själv kom jag mig äntligen fär att plocka ut Yolo igen efter mer än en veckas hagvila. Tänkte att det var dags att tömköra igen och se på fan. Hästen fattar! Det är helt underbart när höger och vänster börjar att sitta och när halterna i princip är klockrena. Ja förutom att hon då tittar bak för att se vad jag pysslar med, men benen står still.
 
Försökte mig på att tömköra lite över upphöjda bommar, lite överkurs då vi inte är helt styrbara. Hon lyckades dessutom trassla in sig i bommarna en av gången, ingen hopphäst det där. Imorgon eller övermorgon ska jag hoppa upp igen på henne och förhoppningsvis skritta mer än fem steg. Kanske dags att börja på tillvänjning av bett med?
 
Idag fick vi upp sadelhängare (Patrik hade visst semester en vecka till, det kom som en överraskning för honom...), vi har smällt upp 12 st, två till varje box. De översta får dock ses som extra-extra. Dvs för selar eller sadlar som används mycket sällan!
Alla dessa hängare har jag samlat på mig de senaste åren, fyndade senast för en månad sedan 4-5 st till bra pris. Blir billigare så helt enkelt...