Bra dag!

Torsdagen började med studiebesök på en gård med köttdjur utanför Veberöd, hiskeligt kallt men otroligt vackert. Kunde inte önskat bättre väder en månad innan julafton. Sen att det är svinkallt att bara stå rakt upp och ner utomhus i två och en halv timme är en annan femma. Men riktigt kul att lyssna på hennes syn på djurhållning, deras foderkoncept och deras ifrågasättande kring ekologisk uppfödning. Eko är absolut inte den enda vägen att gå, det måste man vara klar över. De hade dessutom namn på alla sina kor, hur coolt? Gött att kunna 130 namn och vilka som är föräldrar till dessa.
 
Därefter var det dags för socialnämnd, först ett besök på klostret i Ystad för att titta och lyssna på deras utsällning "Archaeomusica" http://www.ystad.se/archaeomusica om historiens instrument och sedan vanligt möte. På mötet fick jag försöka försvara en motion vi i mp-Ystad lämnat in. En ganska svårförsvarad motion då den är en aningen märkligt formulerad. Ämnet är dock inte svårt att försvara för det handlade om 6-timmars arbetsdag något jag tycker är en rimlig lösning med tanke på ökad befolkning och mer automation. Lite positiva exempel :
 
Sedan slutar jag aldrig att förvånas av skyldigheterna kommunerna har gentemott sina invånare. Det enda man får läsa i media är att äldre svälter, skolor missköts och personlig assistans dras in. Ingen skriver dock om att kommuner blit tvungna att betala begravningar för människor som saknar anhöriga eller betalningsvilliga anhöriga, fixa boende och sysselsättning för ungdomar som aldrig gått ut skolan för att de suttit hemma och spelat datorspel eller som det här med bostadsanpassningbidrag. Ja jag tycker det är lysande att man kan få stöd för att anpassa sitt nuvarande hem för att kunna bo kvar, tycker dock att det är orimligt när det är notor i miljonklassen för att anpassa bostad för en eller två privata brukare i deras privata hem. Men var drar man gränsen? Men visst finns det en orimlighet att kommunen ska betala dessa summor till privata anpassningar. Här snackar vi inte bara en hiss utan hela flyglar. Pengar som kunnat komma fler individer till del i annan form.
 
Kul med politik ibland och just idag var det hur kul som helst. Och trots att jag var hemma kvart i fem och mörkret hade lagt sig så fanns det fortfarande energi kvar att fixa med lite skolarbeten :D

Kommentera här: