Lördagen var fridag där vi hade planerat in att öluffa. Först skulle vi dock handla matsäck och hinna äta frukost innan båten gick klockan 9. Hotellfrukosten öppnade inte förrän 8 så vi fick hitta en affär som öppnade tidigt. Två affärer matchade det kravet, de låg i varsin ände av "stan". Vi började med att gå till den närmaste, visade sig dock att internettiderna inte var de samma som verkligheten. För att då hinna med det vi skulle fick vi ta bilen till affären i andra änden av stan, vilket å andra sidan bara var bra för det hade superfint utbud på baguetter till bra pris.
 
Vi kom i god tid till den lilla båten vi skulle åka med, knappt större än en eka men motordriven. För 60 kr per person fick vi tur och returbiljett med "Stöten" som båten kallades. Vi var initialt ensamma på turen och det var lite småmulet vilket var välkommet efter all värme. Turen till öarna vi skulle tog knappt en timme med några stop längs vägen där fler passagerare hoppade på. Ett väldigt trevligt sätt att se Kristinehamn ifrån.
 
Väl på öarna blev vi lite besvikna då vi hade blivit lovade fina stränder och klippbad av turistbyrån. Stranden var medelmåttig och klippbadet var det inte mycket med. Dessutom gick man i tät skog för att sig till och från de tre öarna som var sammanbundna av broar. När man väl kom ut till strandkanterna bjöds det på fina vyer och harmoniska fikaplatser så det var klart värt besöket!
 
 
Cirka tre timmar spenderade vi på öarna, gick den 4 km långa vandringsleden fram och tillbaka och hann med ett dopp innan det var dags att ta Stöten tillbaka till fastlandet. Här bestämde vi oss för att gå av vid första hållplatsen för att sedan gå de ca 7km tillbaka till hotellet. Då behagade molnen att flytta sig hel så det var i gasande sol vi gick de tre första kilometerna innan det var dags för paus på Kristinehamns fina badplats. Där försökte vi ligga och läsa en stund, men slutade med att vi båda somnade...
 
Vi vaknade till liv lite innan fyra och lagom tills att det började att mullra oroväckande. Ett snabbt dopp och sedan gick vi de sista tre kilometerna tillbaka till hotellet med hotfulla moln över oss. Vi lyckades dock missa regnet med en hårsmån. För resten av eftermiddagen vräkte det ner. Därför bestämde vi oss för att sitta inne och äta när det väl var dags, efter att ha ätit för mycket nötter på hotellrummet så var ingen av oss hungrig. Delade en sallad med lufttorkad skinka och sen åt vi varsin riktigt god halloumiburgare. Denna orkade dock ingen av oss att äta upp så vi fick tom avbeställa efterrätten. Då är det illa! Avslutade kvällen med en kort promenad för att sen tagga inför söndagens fältskytte.

Kommentera

Publiceras ej