Mammadagen

Nu har mammadagen blivit kväll, en stor middag med tolv mer eller mindre besläktade middagsgäster är avklarad och jag sitter här medd en man i fotändan och datorn i knät och känner mig rätt nöjd. Vi inledde middagen med syrliga sparrissoppa med några droppar citronolja sedan åt vi klassisk stek och fläskstek med svål, ugnsbakade rotsaker, helstekta lökar, pressgurka och gelé sedan avslutades ätandet med syrrans rabarberpaj och vaniljsås!
Gött mos med andra ord.
Hela dagen har egentligen genomsyrats av mammor, för min egen mamma kom redan till lunch så att vi kunde fly husvisningen ihop. Vi begav oss till snogeholm för picknick med hundar och mysig skogspromenad sedan lagade jag mat medan hon sov middag/höll mig sällskap. Som första gäst dök Immas mamma upp, sedan trillade Imma och bror in, tätt följt av syrrans sambos föräldrar och slutligen kom syrran med familj. Det är verkligen kul att kunna bjuda in en blandning av mammor på det här viset. Förra året firade vi papporna på liknade vis, faktiskt med liknande meny också, titta här!
Och tydligen firade vi mammorna här hemma förra året med (jag är senil känner jag) och då var pionerna lite längre komna...
 
 
I år var de inte mer utslagna än så här och då har de ändå stått inne en vecka, ute är de fortfarande hårt knutna knoppar!