Transportjäkel

Det är himla bra med boggie-transport, framförallt när man kör med häst i och de ska åka lite stabilare. Det är inte lika bra när man ska flytta den för hand eller om bromsarna funderar på att låsa sig. För istället för två bromsar är det fyra som kan slå bakut. Min kära åklåda har haft förmågan att låsa bromsarna lite då och då om den stått stilla, men det har alltid lossnat efter lite körande. Igår var den låst typ överallt, så vi släpade den efter oss på grusvägen och inte ens när vi kom till asfalten lossnade det. Så i Skårby gick Patrik loss på den med en slägga samtidigt som folk tittade skumt på honom. När inte bara slägga hjälpte fick jag hjälpa till, köra fram sakta samtidigt som Patrik slog.
Ingen succé med det heller. Till slut fick vi loss dem vi Hunnestad och kunde i lugn och ro köra till tippen (som tur var ingen häst i släpen...) När vi ändå var i Ystad handlade vi lite och seda
n åkte vi till skyttet för att hämta lite skjutvapen. Här sket det sig igen, låsning på andra däck än tidigare och inget alls som ville lossna. Så vi kom hem med ett sönderkört däck och en ganska frustrerad chaufför.
 
Vad gör man då? Ska vi fixa bromsarna som tydligen behöver bytas ut, delar iaf, eller ska man bara leta upp en ny transport? Just nu lutar det åt en renovering av den jag har, bromsar och nya väggar står på önskelistan och såklart är det bromsar som är prio ett. Helst innan tisdag nästa vecka... Ingen press alls.
 
Förutom detta kuliga så har jag tömkört Gill idag. Hon vill helst inte gå ställd till höger och visar gärna det genom mindre stegringar i samlad form a'la spanska ridskolan. Men vi fick igenom det till slut. Och eftermiddagen har vi spenderat i snogeholmsskogen, hela två timmar fick vi skramlat ihop över stock och sten. Pga transporthelvetet hann vi inte med vår timmespromenad igår innan julfirandet hos bror och Imma så då fick vi ta dubbla tur idag!
Men oroar er inte, jag kommer definitivt inte att tyna bort, har precis slängt ihop en plåt med knäck!