Stackars vov

På två timmar gjorde vi igår kväll om 1000kvm halvdann rasthage för häst till supertjusig fårhage. Halvdann i de måtten att det fattades stolpar på en sida och tråden inte var speciellt fastsatt på halva hagen och så den lilla saken att den är full av ogräs. Dock ej alsike.

Fåren krävde en hel del övertalning innan de ville byta från sin lertrampade rasthage med vindskydd till den något mer frodiga hagen fylld med ogräs. Fåret som inte fäller är den som är mest livlig. Ulljana heter hon och är född i år. Ullrika och Ulla är lite mer piano, men gemensamt för de alla är att de respekterar staketen väl. Vi måste fixa något litet vindskydd till dem med och kanske är det på sin plats att skaffa flyttbara fårgrindar. Det här med får kan bli en dyr historia, jag har redan skaffat ett fårprogram för att hålla reda på våra fyra får. Men så sjukt intressant att kunna följa härstamning mm.

 

Några som tycker att fåren är det mest spännande inköpet efter varmkorv är hundarna. Twix och Bounty höll på att krypa ur brallorna när de fick se fåren live igår. Ingen vågade sig igenom staketet iaf så det var positivt. Men när vi flyttat fåren på kvällen och hundarna fick komma ut en stund och titta på nya hagen så råkade Bounty komma lite nära staketet och fick sig en rejäl smäll. Elkontroll! Något paff hund kan vi säga.

 

Några timmar senare så flög Windy på henne i en matsituation och hon råkade nudda Bounty med tänderna vid hennes öga. Ännu en gång en mycket paff hund. Tog inte så illa, så hoppas det inte blir något av det. Efter dessa två incidenter tycker hon ännu bättre om mig och där finns någon ingen risk att hon smiter igenom några elstaket i framtiden.…

Kommentera här: