4e dagen på semester

Dagen B dvs bildagen. Oj vad vi åkte bil under lördagen, oj vad det kan bli enerverande efter ett tag, men det var extremt bra bilväder. Dvs regnigt och ostadigt. Eftersom vi tyckte att vi var såpass nära tyska gränsen (6mil) så kunde vi lika gärna åka och shoppa lite förnödenheter.  Jag kände vissa tveksamheter eftersom vi inte hade pass med oss utan bara körkort, men efter lite googlande kände jag mig ändå trygg nog att åka.
 
Danskarna välde ut ur butikerna, med läsk. Hur konstigt? Och osunt. Allt vin och öl vi köpte var ju rena hälsodryckerna...
 
Shoppingen gick bra, vi blev insläppta i danmark igen utan att visa ID och resan fortsatte mot Odense där jag planerat in lunchstopp och lite stadsvandring. Dåligt skyltat, vägarbeten inne i staden och köer de sista milen gjorde att det var sent när vi väl parkerade bilen för långt ifrån centrum. Så det slutade med en panikfika med kaffe och toast för att sen snabbt gå igenom huvudgatan för att fortsätta färden på Mön, ön vi skulle spendera vår sista natt på.
 
Något sega landade vi på hotellet vid halv sex, innan vi kom dit körde vi genom en trevlig by/stad som hetet Stege där vi tänkte att det nog skulle bli bra att äta middag. Hotellet var fräscht men med minimal toa. Vädret hotade om regn och det blåste rätt friskt, men vi bestämde oss ändå för att gå de nästan 5 kilometerna till Stege. Efter att ha suttit stilla en hel dag behövde vi röra på oss, trots mörka moln. 
 
Halvvägs framme började det regna, med blåsandet som partner var det inte överdrivet angenämt. Men ändå lite kul och jag skämtade om att någon borde förbarma sig över oss och plocka upp oss. Patrik menade att folk inte gör sånt, detta antagandet var utifrån hans egna erfarenheter. Vi hade under dagen kört förbi en hel del sönderregnade motionärer utan att erbjuda skjuts.
 
Men helt plötsligt stannar en röd liten bil, det är svenskar i vår ålder som frågar om vi vill ha skjuts. Det vill vi.(hah, karma existerar inte) Det visar sig att det bor på samma hotell som vi och det slutar med att vi äter middag ihop. Vi får verkligen en supertrevlig kväll och dessutom skjuts tillbaka till hotellet. Ett grymt avslut på en dag som varit rätt meningslös ur semestersynpunkt. Bilsemester är kanske inte min grej?
 
 Random solros som slagit sig ner i hagen där hemma, inte helt otippat förevigade vi inga bilder från B-dagen.

Kommentera här: