2a dagen på semester

Stugboendet erbjöd inte frukost så för att vara lite effektiva hade jag bokat båtöverfart till Århus på Jylland inklusive frukostbuffé. Riktigt bra frukostbuffe eftersom där var en kallrökt lax att dö för. Hade det inte varit för att ACn på båten var lite för bra och min sommarklänning lite för tunn så  hade den där timmens överfart varit väldigt angenäm. Men nu var det som det var och sommarklänning måste man ha när det är sommar.
 
Väl i Århus hängde regnet i luften så vi bestämde oss för att köra direkt till första stoppet på västkusten, jag hade siktat in mig på Hvide Sande pga det geografiska läget och att google visade på ett bra urval av restauranger. Men precis innan Hvide sande, kanske en mil eller så fastnade min blick på något stort och gult i den lilla turistbyn Söndervig. Det stora gula visade sig vara en sandskulpturpark. Frågor man kan ställa sig när man ser något sådant är : Regnar det inte bort? Binder man sanden med något? Jobbar skulptörerna alltid med sand?
Svar fanns när till hands:
 
Temat var för övrigt robotar
 
Söndervig bjöd på massor av turistrestauranger, butiker och sanddyner där fantastiska fritidshus var instoppade överallt. Olika byggnadstyper där såväl små sagostugor med vasstak som lyxiga villor var representerade. Efter sanddynorna bredde sig en enorm strand mot Nordsjön ut sig. Friska vindar gjorde att det inte var sepciellt badvänligt, men doppade fötterna gjorde vi.
 
Efter det korta stoppet var det hög tid att leta upp en restaurang i Hvide Sande, när vi anlände visade det sig att det var långt i från vitt sand utan mer en fiskeby med industrikänsla. Slutade med att vi åt fulmat såsom fish and chips och Böfsandwich. Blev därför inget längre stopp innan vi körde resten av vägen till hotellet. Knappt två timmar till i bil...
 
Hotellet var ju det som jag hade läst riktigt dåliga recensioner om och visst rummet var modernt för trettio år sedan och läget var mitt ute i ingenstans med en liten liten butik som närmaste granne. Vi packade in oss i rummet och gav oss sedan ut på en liten tur till naturreservatet Vadehavet som låg cirka 20 minuter bort. Fantastiska vider och väldigt annorlunda havsbild mot vad vi är vana vid, långgrunt lerig botten med massor av lustiga långa musselskal, tror det var lågvatten när vi var där. Även här blåste det friskt så det var rätt skönt att ta sig tillbaka hotellet och förbereda sig för kvällens middag.
 
Restaurangen var tio gånger trevligare än hotellrummet och vi fick oxcarpaccio till förrätt och kycklingbröst till huvudrätt. Tanken med carpaccio är ju ändå lite fantastisk. Ja alltså om carpaccion kunde varit lite mer kryddad, typ de kunde iaf saltat och pepprat den och hade ju varit positivt om de kommit ihåg pinjenötterna på båda portionerna. Men huvudrätten var magisk, så god svampsås och perfekt tillagade grönsaker, nästan så att jag tyckte fänkålen var god. Det enda minuset var att portionen var för stor för mig och kyckling är ju ändå kyckling...
 
Portion med alla tillbehör...
 
Fräscht 
 
 
 

Kommentera här: