Fina hästingar

Mattantandet går bra, hur trivsamt som helst att mingla runt på lite olika skolor, just nu blir det lite brevidgång för att fräscha upp minnet, det är ändå några år sedan och jag var ju inte i alla kök i Skurups kommun på min tid. Efter några år utanför kommunen så kan jag bara känna att kommunala kök är så mycket bättre än privata verksamheter. Jag känner en otrolig trygghet i ställen med sådan ordning. Stor skillnad gentemot tidigare arbetsplatser kan jag säga!
 
Idag red jag lite markarbete på Gill, underlaget hemma i hagarna är världsämst pga torkan men ändå kunde jag rida med riktigt fin känsla. Hon bjuder på mer och mer kvalitativ ridning och jag kan mer och mer börja arbeta med finnjusteringar. Tänk att det kan bli så bra på en liten bregotthäst.
 
Yolo fick testa tömkörningningsgjorden idag, fast först blev hon ryktad ganska länge, lite för länge för hennes smak. Efter en stund blir hon liksom rastlös och börjar flytta rundor på sig. Men inget jättedramatiskt och det var relativt enkelt att klä på henne gjorden. Jag har gett mig fan på att grunderna ska sättas nu, dvs röstkommandona ska nötas in och longeringen ska likna arbete på volt istället för abstrakta krumelurer. Och idag svarade hon fint nästan hela tiden. Testade även att sätta på tömmar och försökte tömköra henne lite försiktigt på kort töm. Poletten trillade inte ner, svårt att göra sånt själv! Dock var hon lugn och fin hela tiden så jag tror inte att vi behöver jättemånga pass på oss för att få ordning på det. Just nu kliar det lite i fingrarna att få sitta upp på henne, men tänker att hon får lära sig höger och vänster först =P

Kommentera här: