Så det här var då sista helgen i Januari, på många vis en väldigt lång månad på andra vis undrar jag lite var tiden tar vägen!
 
Jag har hållt mitt löfte den här veckan, 4 pass för Gill. 2 från marken på lina och två uppsuttet. Igår badade vi ben i havet och hade det allmänt underbart och idag åkte vi till skogen med liten Scott. Bitvis underbart det med, hästarna tyckte att det var ohyggligt spännande då det var en orienterinstävling i skogen. Scott uppförde sig därför som en fullblodsponny. När vi kom till sjön var där tydligen full storm och mer vågor än i havet så det blev inte överdrivet mycket benbad där inte.
 
När vi skulle lasta för att ta oss hem så uppförde sig fullblodsponnyn mer som en ponnyponny. Han har börjat trilskas med lastningen och man kan ju tycka att en så liten krabat borde kunna dras in med våld, men se det går inte, dragkamp med liten shettis är omöjlig att vinna. Däremot om man tar fram ett spö som påfösning då behövs varken våld eller godis. När jag nu skulle hem låg spöt lång fram i transporten och jag hade ett kort grimskaft i poonyponnyn som lämnade en meters säkerhetsavstånd till transporten så medan jag försökte sträcka mig efter spöet så drog han till och poff så var han lös. Ganska omgående fattade han läget och tog tag i det som vilken redig shettis som helst skulle göra, dvs springa bort från transport, Gill och mig. Som tur är shettisben väldigt korta och han hann inte få upp någon fart så jag hann ifatt honom. Vilka rubriker det hade blivit med shettissabotage i orienteringstävlingen, "Han åt upp våra mariekex"- snyftade lilla Stina 10 år fram!
 
Lilla Yolohästen vägde dock upp för Scotts eskapader, hon lastar sig själv nu och idag stängde jag till och med bakom henne! Alldeles ensam. Nu är det inte långt borta att även hon blir en självlastande häst. Än så länge en mutad självlastande häst, men det är okej! Hon är dock dvärg fortfarande och jag är förtvivlad över hur liten hon blev. Kunde hon inte skramlat ihop lite mer höjd än Gill iaf?
 
Stallet?
Boxar putsas, nu är det ju plusgrader men så hög luftfuktighet att inget torkar. Och så har vi fått upp en dörr och en fönsterlucka, snyggt!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej