Poff!! Och så är vi två dagar in på nya året. Helt crazy!
 
Det känns som att det börjar att bli ljusare ute och stallinredningen har åkt iväg för blästring och allt blir kanske bara lite lättare nu? Inte alls omöjligt faktiskt. Ridsuget börjar komma och även om jag tänker vänta någon månad (1?) till så ser jag verkligen fram emot att komma igång igen. Fast får nog klippa Gill lite då för hon ser ut som en islandshäst!
 
Nyårsafton var väldigt lugn hemma hos Patriks syster. Vi var tre par och alla hade med sig en rätt. Eftersom en i sällskapet var vegan blev det vegansk förrätt och efterätt. Vi gjorde förrätten, dumplings igen! ( Ja jag är tjatig) Denna gången friterades dem och det blir lite festligare men inte godare, kokta dumplings smakar mest! I samband med att jag gjorde dumplingsen passade jag på att göra några vårrullar. Överraskande lätt, så det ska jag göra ett gäng och stoppa i frysen för att ha som snabbmat. Vårrullar är en av mina favoriter när det kommer till snabbmat, men varför köpa när det är så enkelt att göra? Dessutom tokigt bra att göra veganska!
 
Det här nyåret var det första på väldigt många år som det förekom raketer i sällskapet, på mina fester har jag alltid förbjudit dem och jag har ju i princip firat nyår hemma de senaste tio åren pga djuren (bortsett från ett nyår för två år sedan då vi åkte hem innan 12) Jag förstår att folk tycker det är vackert, men jag tycker inte det är värt det. Man skjuter upp pengar i luften, människor blir skadade, djur blir livrädda och skadade och man bara spränger upp en massa kemikalier och skräpar ner. Jag vill inte ens tänka på hur arbetsförhållandena ser ut där fyrverkerierna illverkas, har svårt att se att det är speciellt "fairtrade". Nej fy för! Väldigt positivt att flera städer börjat med lasershow istället, tummen upp för det!
 
 
 
Friterade dumplings

1 kommentarer

yllefilt.blogg.se

03 Jan 2018 17:42

Nej jag förstår inte tjusningen med fyrverkerier!!!

Svar: Jag kan se att det är vackert, men inte värt det!
dooh

Kommentera

Publiceras ej