I samband med att vi smällde den målade stallinredningen på plats förra helgen insåg byggherrarna här hemma att våra murade boxfronter nog inte skulle stå pall kliande hästrumpor. Speciellt inte då dessa inte skulle putsas mot inredningen utan skulle lämnas med lite lite luftspalt. Så i söndags togs stora borren fram och hål för armering borrades genom blocken och ner i plattan... I dag gjöts armering in i dem. Nu flyttar ingen på dem...
 
 
Vi har handlat virke idag till mellanväggar och hastigt och lustigt bestämt oss för att dessa ska målas med "roslagsmahogny". Dvs linolja, tjära och terpentin. Ska bli väldigt spännande att se hur resultatet blir, men det ska vara det mest hästvänliga sättet att behandla dem på och samtidigt få lite pigment.
 
 
Så nu står stallinredningen på plats, inpackad i plast och bara väntar på puts och jag har hela garaget fyllt med virke till dörrar och fönsterluckor. En del är målat, en del är ihopsatt en del är halvmålat... Mellanväggarna får nog vänta någon vecka med behandling kan jag känna.
 
 

Kommentera

Publiceras ej