Höst som känns som vår? Ja det är väl inte helt överraskande det här året! Varma vindar och solsken har förgyllt dagen som även bjudit på scones, pizzarester, skogstur med björnbärsplock till häst, björnbärssyltskok och limträbalkslyft.
 
Den där limträbalken som vi ska ha i hålet på carportsdelen för att bära upp takstolar är en rejäl pjäs på ca 180 kg och 7 m längd. Jag var en gnutta oroad för hur vi skulle kunna sticka in den mellan takstolarna, men med lite finurlighet, envishet och en del råstyrka baxades den på plats. En ställning på hjul och en lastare var absolut nödvändiga hjälpmedel. Den är på plats nu iaf och ingen dog!
 
Patrik har väl börjat inse att hösten faktiskt väntar runt knuten så han undrade lite om vi hade en plan B för hästarna. Jag påminde honom än en gång att lösdriften/skjulet är plan B så nu bestämde vi iaf att det ska upp nästa helg. Alla saker som ska göras tar tid och jag märker att hans motivation börjar att tryta, vilket jag har full förståelse för. Samtidigt måste jag se till att ge hästarna vindskydd och det är absolut nödvändigt att ordna belysning i stalldelen så att vi iaf kan sko och borsta i ljus... Eftersom byggnanden i princip är helt täckt nu så kan jag ju använda den till den typen av aktiviteter, är dock inte helt lämpligt att ha hästarna där utan stallinredning.
 
Imorgon börjar nya jobbet, såå spännande! Fick en korvspruta från förra chefen i avskedspresent, så jäkla passande! Lär ju aldrig glömma korvfabriken i vilket fall som och jag tänker att jag inte kommer att tillverka korv hemma, men Patrik uppskattar nog den och jag uppskattar gesten. Dessutom fick jag världens finaste goodybag från min norrländska kollega, fasen vad det är taskigt att kollegorna var guld medan resterande bara var kaos. Men som jag säger lite fyndigt om nya arbetsplatsen, från noll kontrol till alcontrol....
 
Hälften av ljusinsläppen i ovankant är plåtade med perforerad plåt, så häftigt att det inte syns någon skillnad.
Balansakt med litet limträ...
Suddig utsikt
Limträ på plats
 
 

1 kommentarer

Karoline

25 Sep 2017 17:41

Vilket jäkla bygge! Den perforerade plåten är riktigt häftig och ger mig idéer för framtiden.
Hur många boxplatser kommer ni att ha möte allt är klart?

Svar: Jag bara älskar den perforerade, bygger jag ridhus blir det i perforerat! 6 boxar, varav två fölboxar, 3st på 9kvm och en ponnybox på 6 kvm =) Blir väldigt rejält allting, känns exceptionellt lyxigt trots att det inte hinner bli klart i år som det ser ut nu!
dooh

Kommentera

Publiceras ej