Räddningsmat
Idag hade jag en middagsplan, det är något som är ganska ovanligt för mig. Ofta tittar jag vad jag har hemma och löser det eller hoppas på att affären ska lösa det till mig. Så när jag skulle handla idag var planen bara lite tillbehör och mjölk. Tillbehören ramlade snabbt ner i krogen och sen gick jag bort till "fyndhyllan" med gammal mat. Här trängdes makrill, ostpaj, ärtsoppa, bruna bönor, potatissallad och mycket mer. Vilket hån! Jag fick genast ändra menyn från panerad fisk med kall sås till "buffé"... Eller iaf två rätter. Dvs makrill och ostpaj, till det ska vi ha potatis, sallad, dillmajonnäs och så oliver. Oliver! Det är något jag aldrig riktigt gillat, tills för tre veckor sedan, på dessa tre veckor ha rjag köpt hem tre burkar/påsar oliver och ätit upp. Man skulle kunna ana graviditetscravings, kan man ha det utan att vara gravid?
Faktiskt började den här olivmanin kanske egentligen under göteborgsvarvet där det var fruktansvärt gott med den sälta som oliverna gav mig på kvällen efter loppet, men det är inte förrän nu de senaste veckorna jag faktiskt aktivt köpt hem oliver för att äta.
Men det är härligt att få rolig mat samtidigt som jag räddar gammal mat som annars hade fått kastas. Älskar räddningsmat!