Höstbad

För att inte helt deppa ihop över Gills kroppsform och hennes ovilja att röra sig (och ligger hon inte ner väldigt mycket? så bestämde jag mig för att åka till skogen med henne idag. Planen var att rida till sjön i sakta mak, introducera lite trav på rakt spår för första gången på (tusen) veckor och sedan plaska lite. Gill tyckte definitivt att det var en strålande idé att bege sig till skogen, pigg och glad både skrittade och travade hon. Traven känndes ganska kort, inte motvillig, men inte helt självklar. Och på rakt spår upplevde jag inte henne ojämn.
Att hoppa ner i sjön var inget problem, det stora problemet var att få henne att sluta plaska med frambenen. Jag var liteee nervös för att hon skulle få för sig att lägga sig ner... Men vi överlevde och vi plaskade runt en stund och socialiserade en stund med Becca och hennes småpojkar. Vi fick även sällskap av två snygga PRE-ekipage, även om den ena var mer PREig än den andra som mer såg ut som ett halvblod. Gill var mycket missnöjd när de lämnade oss!
 
Rätt stretchig häst,
jag har fullt upp med att avstyra cirkuskonsterna.
 
Imorgon ska jag tömköra henne för att se hur gången är på riktigt och om en vecka kommer Equiterapeuten. Sista dosen buta får hon i helgen så någonstans här borde saker vända... Men hon blir bara tjockare och tjockare och jag bara mer och mer förgrymmad.. Jag börjar ana att kohästen känner av mitt missnöje över situationen. För alla aktiviteter som sker på hemmaplan visar hon noll engagemang för och då känner jag ännu mer ångest. Kommer det ens bli något av henne som ridhäst i fortsättningen?
 
Jag ska fatiskt få lov att prova tränarens mans lusitano imorgon på en WE-träning, de tyckte nog att jag behövde rycka upp mig... Kan ju bli hur kul som helst!
1 Ellen - tävlingsryttare:

skriven

Vilken mysig bild! Ser härligt ut :)

Svar: Det var härligt, det är en schysst september vi har!
dooh

Kommentera här: